ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала шахраїв, які виманили 7 млн гривень

Злочинна група отримувала передоплату за неіснуючі автомобілі.

Поліція і прокуратура Львівської області викрили та затримали злочинну групу, яка виманювала гроші під виглядом продажу автомобілів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Працівники офісів розміщували на інтернет-сайтах рекламні оголошення з пропозицією придбати в кредит автомобілі за цінами суттєво нижчими від ринкових. Клієнти зверталися за вказаними в оголошеннях адресами, де їм пропонували на вибір автомашини в широкому ціновому діапазоні з можливістю вибору комплектацій.

Після того як клієнт підбирав автомобіль, менеджери укладали нібито попередній договір купівлі-продажу з умовою переказу на рахунок підприємства коштів - 10% передоплати вартості покупки. При цьому клієнтів запевняли, що автомобіль вони отримають упродовж 3-4 робочих днів, а також буде проведена його передпродажна підготовка і комп'ютерна діагностика.

Фото: npu.gov.ua
Нічого не підозрюючи, громадяни переказували від 30 до 100 тис. гривень на вказаний менеджерами банківський рахунок. Коли ж в обумовлені терміни вони не отримували обіцяних автомобілів і зверталися в офіси, працівники вигадували різні обставини і причини затримки. Далі, щоб уникнути конфліктів з ошуканими клієнтами, зловмисники орендували нові приміщення і змінювали місця розташування офісів.

Фото: npu.gov.ua

Як встановили правоохоронці, шахраї зареєстрували офіси в 7 областях, під час обшуку поліція виявила понад 50 різних печаток. Жертвами шахраїв стали понад 150 громадян, загальна сума вкрадених грошей - понад 7 млн гривень.

44-річному організатору злочинної схеми і двом його спільникам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, обвинувальний акт спрямовано на розгляд суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram