ГоловнаСуспільствоЖиття

Військова прокуратура прийняла рішення на користь 438 бійців 51-ї мехбригади

Справу про дезертирство закрито.

Військова прокуратура прийняла рішення на користь 438 бійців 51-ї мехбригади
Фото: zhzh.info

Військова прокуратура прийняла законне рішення на користь 438 військовослужбовців колишньої 51-ї окремої механізованої бригади щодо можливого самовільного залишення ними військової частини (ст. 407 КК України).

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Під час проведення численних слідчих дій факт скоєння зазначеними особами цього кримінального правопорушення не підтвердився", - йдеться в повідомленні.

25 травня прокуратура гарнізону на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України прийняла рішення про закриття справи.

Відзначають, що зазначене кримінальне провадження було розпочато прокуратурою гарнізону "винятково за повідомленнями командування військової частини".

"Під час досудового розслідування встановлено, що військовослужбовці, з огляду на складну морально-психологічну обстановку після повернення з фронту, вибували за межі військової частини з дозволу безпосередніх молодших командирів, але без документального оформлення відпусток. Окрім того, кілька бійців самостійно проходили лікування, про що відомості у військовій частині були відсутні, і згодом були визнані придатними до військової служби", - йдеться в повідомленні.

Також наголошено, що слідство встановило: декількох бійців вважали дезертирами помилково.

У підсумку в рамках окремого кримінального провадження досліджуються обставини щодо ймовірної халатності в діях командування колишньої 51-ї ОМБр щодо ведення обліку наявності та руху особового складу бригади.

"Саме їхні дії призвели до кримінального переслідування низки військовослужбовців", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, військовослужбовці 51-ї ОМБр наприкінці липня 2014 року вийшли з-під обстрілів через кордон з Росією, але потім повернулися. Упродовж 2014-2016 років було порушено 700 справ, за 220 - є вже вироки або рішення суду, справи стосовно 150 бійців закрила військова прокуратура.

1 грудня 2014 року 51-ша окрема механізована бригада з Володимира-Волинського офіційно припинила своє існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram