ГоловнаСуспільствоПодії

Суд висунув Вайнштейну звинувачення у зґвалтуванні

Кінопродюсер спростовує свою провину.

Суд висунув Вайнштейну звинувачення у зґвалтуванні
Фото: EPA/UPG

Велике журі висунуло звинувачення у зґвалтуванні голлівудському кінопродюсеру Гарві Вайнштейну.

Про це заявив окружний прокурор району Мангеттен Сайрус Венс, повідомляє Reuters.

"Цей обвинувальний висновок підводить підсудного на крок ближче до відповідальності за злочини, в яких його звинувачують", - сказав прокурор.

Він додав, що Вайнштейна звинуватили у "в зґвалтуванні першої і третього ступеня, а також у сексуальному злочині першого ступеня". Адвокат Вайнштейна Бен Брафман заявив, що його підзахисний спростовує свою провину.

25 травня Вайнштейн прийшов у департамент поліції Нью-Йорка і здався владі. Пізніше йому висунули звинувачення у двох зґвалтуваннях. Наступного дня Вайнштейна відпустили під заставу в $1 млн. Суд зобов'язав кінопродюсера носити електронний браслет стеження, також йому заборонили покидати межі штатів Нью-Йорк і Коннектикут. Наступне слухання у справі Вайнштейна має пройти 30 липня.

У жовтні 2017 року десятки актрис звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Незабаром після цього подібні звинувачення надійшли на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики. Самого Вайнштейна звільнили з ради директорів компанії і виключили зі складу Американської кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram