ГоловнаСуспільствоПодії

Друзі стверджують, що Бабченкові надходили погрози

"Це виключно політичне вбивство".

Друзі стверджують, що Бабченкові надходили погрози
Фото: МБХ медиа

Журналістка Ірина Ромалійська повідомила про те, що Аркадієві Бабченку надходили погрози на Facebook.

За її словами, він намагався отримати дозвіл на проживання в Празі.

"Він завжди говорив, що в Росії йому небезпечно, говорив, що йому погрожували. Тут він говорив, що йому постійно надходять погрози і у фейсбуці, і в коментарях у соцмережі, але він на це не реагував. Знаю, що він намагався отримати дозвіл на проживання в Празі", - заявила вона в ефірі телеканалу ATR.

Волонтер і товариш убитого Мирослав Гай стверджує, що перед убивством Бабченко отримував погрози з Росії, пише Обозреватель.

"Це (вбивство, - ред.) пов'язане виключно з його антиросійською позицією і антиросійською діяльністю. Він систематично виступав на підтримку України, проти Путіна, проти Росії. Останнім часом йому часто погрожували з РФ. Він утік звідти. Він писав, що погрожували вбити його, знищити його і всю його сім'ю", - зазначив Гай.

За його словами, Бабченко якийсь час мусив проживати в Європі, але через проблеми з візою він приїхав в Україну, де працював телеведучим.

"Він висвітлював ганебну політику РФ. Це виключно політичне вбивство", - підсумував Гай.

Російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, убили ввечері у вівторок, 29 травня, в Києві на порозі власної квартири.

За фактом убивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій убивства в поліції вважають професійну діяльність Бабченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram