ГоловнаСуспільствоЖиття

Керуючий директор ЄБРР упіймав український ТВ-канал на фейку

Міністр фінансів раніше спростував інформацію про квартиру в Лондоні.

Керуючий директор ЄБРР упіймав український ТВ-канал на фейку

Керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж (Francis Malige), який з 1 червня буде відповідати і за діяльність ЄБРР в Україні, викрив одну з програм телеканалу "1+1" в поширенні недостовірної інформації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На своїй сторінці у Facebook Маліж подав кадр із телерепортажу, на якому зображено дружину і старшого сина міністра фінансів Олександра Данилюка в будинку з каміном і ліпниною як доказ того, що голова Мінфіну купив собі квартиру в Лондоні за мільйон доларів.

"Журналісти, які його підготували, мають відмінне почуття етики: вони розмили обличчя сина Ольги та Олександра. Єдина проблема із цим блискучим журналістським розслідуванням: фотографія-"доказ" була зроблена в Парижі, у квартирі моєї родини", - зазначив Ф. Маліж.

Він наголосив, що точно знає, коли міністр і його родина провели чудовий вечір з ним під час різдвяних канікул.

"Камін і ліпнина все ще в Парижі, спасибі вам велике", - підсумував директор ЄБРР у замітці під назвою "Fake news at work".

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк у квітні спростував інформацію про наявність у нього квартири в Лондоні.

У сюжеті ТСН стверджувалося, що Данилюк купив у Лондоні квартиру за 766 тисяч фунтів стерлінгів (28,8 мільйонів гривень) і не вказав її в декларації. У цій квартирі, як стверджують журналісти, проживає дружина Данилюка Ольга.

Олександр Данилюк - один з ключових чиновників у справі приватизації ПриватБанку і в розслідуванні махінацій у цій фінустанові за часів попередніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram