ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах жінка погрожувала відрізати голову 4-річній дитині, вимагаючи повернути дочку з дитбудинку

Поліцейські заспокоїли жінку і звільнили дитину.

У Сумах жінка погрожувала відрізати голову 4-річній дитині, вимагаючи повернути дочку з дитбудинку
Фото: su.npu.gov.ua

У Сумах жінка, мешканка Луганської області, закрилася в орендованій квартирі з чотирирічним сином своєї подруги, вимагаючи повернути власну трирічну доньку з дитячого будинку. Інакше  вона погрожувала відрізати дитині голову.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

"Уранці правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що в квартирі багатоповерхівки жінка закрилася з сином своєї подруги і погрожує його вбити, вимагаючи привести власну трирічну доньку, яку, за її словами, подруга вночі віддала в дитбудинок. За вказаною адресою виїхали керівництво поліції області, психологи, слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники ювенальної превенції. Інформація підтвердилася. Життю дитини загрожувала реальна небезпека", - йдеться в повідомленні.

Спочатку поліцейські намагалися проводити переговори з жінкою через віконні решітки.

"Вона була в неадекватному стані і реально погрожувала відрізати дитині ножем голову. Хлопчик був дуже наляканий і плакав. Як з'ясувалося, жінка утримувала дитину подруги з неприязних спонукань. Уночі вона з подругою розпивала спиртне. Після чого подруга і віддала її доньку в дитячий будинок, а сьогодні таким неадекватним способом жінка вирішила її повернути. Я разом з психологом усіма доводами намагався її заспокоїти. Привезли з дитячого будинку дівчинку. Після цього жінка через вікно передала нам заручника в обмін на свою дитину", - розповів заступник начальника поліції області Володимир Бабич.

Фото: su.npu.gov.ua

Коли хлопчик уже був на вулиці, психологи продовжили роботу зі зловмисницею. Їм вдалося налагодити з нею контакт і вона відчинила правоохоронцям двері.

Фото: su.npu.gov.ua

Як розповіла психолог Олена Ковальова, жінка все ще перебувала в нетверезому стані, а по квартирі були розкидані ножі.

"Упевнена, що запізнися ми хоч на годину, трагічних наслідків було б не уникнути. Головне - було вивести з квартири другу дитину. Адже молода жінка досі перебувала в збудженому й агресивному стані, тому дочку віддавати не хотіла. Під час нашої з нею бесіди вона поступово почала заспокоюватися і довіряти мені. Вона погодилася віддати свою доньку моїм колегам поліцейським, які запевнили, що дитина перебуватиме в хороших умовах під наглядом вихователів", - розповіла психолог.

Фото: su.npu.gov.ua

Зараз жінку затримали. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 КК України (захоплення заручників). Покаранням за скоєне може стати позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Нагадаємо, у Львівській області трирічного хлопчика, залишеного без нагляду дорослих, насмерть затиснуло в розкладному дивані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram