ГоловнаСуспільствоЖиття

У миротворчих місіях загинули понад 30 українських військових, - Порошенко

За даними Міноборони, кількість загиблих українських миротворців перевищує 50.

У миротворчих місіях загинули понад 30 українських військових, - Порошенко
Фото: mil.gov.ua

За час незалежності України в миротворчих операціях у різних країнах світу загинули понад 30 українських миротворців. Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка з нагоди Міжнародного дня учасників операцій ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки.

Порошенко зазначив, що з перших років незалежності Україна стала частиною зусиль ООН з підтримання миру і безпеки.

"Своїм професіоналізмом і мужністю військовослужбовці Збройних Сил, інших військових формувань і правоохоронних органів України отримали визнання і повагу в багатьох країнах світу. Понад 30 із них віддали життя, виконуючи миротворчу місію і захищаючи цілі та принципи ООН. Цього дня ми віддаємо шану їх безцінній жертві", - зазначив президент.

За офіційними даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних операціях узяли участь понад 44 тис. українських військових, із яких 54 загинули. На сьогодні Україна бере участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Найбільших втрат Україна зазнала під час місії в Іраку - 18 осіб. У Югославії загинули 15 українських миротворців, Боснії і Герцеговині - 2, Анголі - 1, Косові - 4, Сьєрра-Леоне - 6, Ліберії - 6, Конго - 2.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що місія ООН на Донбасі може повернути мир на українську землю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram