ГоловнаСуспільствоВійна

Латвія висунула звинувачення проросійському бойовику з Донбасу

28-річний латвієць брав участь у боях у 2014-2015 роках.

Латвія висунула звинувачення проросійському бойовику з Донбасу
Фото: EPA/UPG

Латвійська прокуратура звинуватила жителя Даугавпілса Артема Скрипника у спробі протиправної участі в бойових діях на сході України. Про це повідомила прес-секретар Генпрокуратури Айга Ейдука, пише "Інтерфакс-Україна".

Скрипнику висунено звинувачення в спробі увійти до складу злочинної організації (об'єднання), що складається щонайменше з п'яти осіб, створеної з метою скоєння особливо тяжких злочинів проти держави. Поліція безпеки протягом розслідування встановила, що Скрипник намагався увійти до складу базованої на сході України воєнізованої організації, щоб у її складі брати участь у збройному конфлікті.

Раніше поліція Латвії порушила п'ять кримінальних процесів стосовно дев'яти осіб, які брали участь у конфлікті на Україні. Затримати поки що вдалося лише Скрипника, якого суд першої інстанції виправдав. У листопаді 2017 року поліція знову затримала його за повторну спробу протиправної участі в збройному конфлікті на сході України. Решту вісьмох жителів Латвії оголошено в розшук.

За даними ЗМІ, Скрипнику 28 років, він брав участь у конфлікті на сході України з липня 2014 по квітень 2015 року. Стаття звинувачення, в якій проходить Скрипник, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 20 років з конфіскацією майна або довічно.

Нагадаємо, наприкінці квітня на окуповані території Донбасу прибула чергова партія найманців з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram