ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС заявив про зниження інтенсивності бойових дій на Донбасі

Число обстрілів скоротилося до 22-х, поранено двох військових.

Штаб ООС заявив про зниження інтенсивності бойових дій на Донбасі
Фото: dpsu.gov.ua

У неділю, 27 травня, бойовики на Донбасі 22 рази відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил (ООС), у тому числі чотири рази із застосуванням важкого озброєння. В результаті було поранено двох українських військовослужбовців, ідеться в ранковому зведенні з Донбасу.

"Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Упродовж минулої доби, 27 травня, інтенсивність бойових дій зменшилася. Російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню 22 рази, з них 4 рази застосовували важке озброєння. Наші війська давали адекватну відповідь супротивнику", - заявили військові.

На Горлівському напрямку бойові дії тривали в районах населених пунктів Світлодарськ, Зайцеве і Новгородське. На Донецькому напрямку - поблизу шахти Бутівка, Красногорівки і Мар'їнки.

Крім того, відбулося загострення ситуації на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Павлопіль, Водяне та Широкине.

"Учора, близько 19:00, під час короткого протистояння поблизу населеного пункту Павлопіль, ворогові завдано шкоди. За уточненими даними, трьох окупантів знищено і троє поранені. Водночас доля одного військовослужбовця Об'єднаних сил поки невідома. Обставини зникнення військовослужбовця з'ясовують, вживають заходів щодо його розшуку", - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-центру, за минулу добу під час бойових дій двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Їх евакуювали в госпіталь.

Від початку цієї доби, 28 травня, втрат немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram