ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму знову відмовили відкрити справу за фактом загибелі Веджіє Кашки, - адвокат

Слідчий обґрунтував свою відмову "природними причинами смерті Веджіє Кашки".

У Криму знову відмовили відкрити справу за фактом загибелі Веджіє Кашки, - адвокат
Веджие Кашка
Фото: Меджлис крымскотатарского народа

Управління Слідчого комітету РФ в анексованому Криму повторно відмовилося відкрити кримінальну справу за фактом загибелі ветеранки кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Фейсбуці.

"Слідчий вказав як підставу своєї відмови порушити кримінальну справу "природні причини смерті Веджіє Кашка", обґрунтовуючи свій висновок результатами судово-медичної експертизи", - написав Полозов.

"Після моєї заяви про ознайомлення з матеріалами перевірки, в тому числі з результатами судмедекспертизи, постанова була скасована, а перевірка поновилася", - підкреслив він.

Полозов повідомив, що під час перевірки провели кілька експертиз, після чого слідчий виніс нову постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

Адвокат також розповів, що слідство не порушило кримінальної справи проти лікаря швидкої медичної допомоги за статтею "заподіяння смерті з необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов'язків".

Для подальшого розслідування обставин загибелі Кашки необхідно детально, із залученням фахівців, вивчити всі проведені судово-медичні експертизи й інші документи, зібрані слідством у матеріалі перевірки. Однак, за словами адвоката, з лютого цей матеріал недоступний.

"До травня він перебував у дослідчій роботі слідчого відповідно до поновленої перевірки і вже майже місяць перебуває в російській прокуратурі в Криму", - написав Полозов.

Він додав, що подав слідчому повторну заяву на ознайомлення з матеріалом перевірки.

"Незалежно від процесуальних і бюрократичних маніпуляцій російської адміністрації, що затягують процес розслідування справи Веджіє Кашки, вона триватиме до вичерпного встановлення всіх обставин", - підкреслив адвокат.

Раніше фігурантам "справи Веджіє Кашки" в Криму продовжили арешт на два місяці.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар: Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини.

Під час затримання російськими силовиками стало зле ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашці. Пізніше жінка померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram