ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція не виключає версії замовного нападу на одеського активіста Стерненка

У справі призначено низку експертиз.

Поліція не виключає версії замовного нападу на одеського активіста Стерненка
Сергей Стерненко
Фото: facebook.com/sternenko

У поліції розглядають всі можливі версії інциденту, в результаті якого одеський активіст Сергій Стерненко смертельно поранив людину.

У справі призначено низку експертиз, повідомив директор департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

«Зокрема, обов'язково буде враховано і ту обставину, що цей інцидент з громадським активістом - вже не перший. Серед інших версій - хуліганські мотиви, корисливі мотиви, побутовий конфлікт або якісь інші. Також буде розглядатися і та, що напад на громадянина Стерненка міг бути спланованим і замовленим", - цитує Тракала прес-служба Національної поліції.

За словами Тракала, про остаточну версію можна буде говорити після дослідження всіх обставин і хронології події. Зараз поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство), правоохоронці опитують очевидців події.

«Відкриття провадження у цій статті в цьому випадку є обов'язковим, оскільки маємо факт смерті людини. Пізніше провадження може бути закрито, може бути перекваліфіковано, може далі розслідуватися - все буде залежати від того, які обставини будуть встановлені під час досудового розслідування», - сказав Ярослав Тракало.

Він також додав, що може статися перекваліфікація провадження у ч.1 ст. 15 (замах на злочин) і ч.1 ст. 122 КК (умисне середньої тяжкості ушкодження). Ярослав Тракало запевнив, що розслідування цієї справи буде відкритим і прозорим.

Раніше сьогодні радник голови поліції Одеської області області Руслан Форостяк заявив, що Стерненку може загрожувати звинувачення в "перевищенні самооборони або навіть гірше". Нагадаємо, що за версією Стерненка, вночі на нього напали двоє людей, але він зумів відбитися. Один з нападників втік і пізніше був затриманий поліцією, а другому Стерненко розпоров живіт ножем, поранення виявилося смертельним. Сам Стерненко відбувся різаною раною руки та струсом мозку.

Це вже третій напад на Стерненка за останній час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram