ГоловнаСуспільствоПодії

Суд продовжив арешт Крисіна на два місяці

"Тітушковод" залишиться під вартою щонайменше до 21 липня.

Суд продовжив арешт Крисіна на два місяці
Юрий Крысин
Фото: Макс Требухов

Дарницький районний суд Києва у четвер продовжив до 21 липня запобіжний захід у вигляді арешту Юрію Крисіну - керівнику групи "тітушок", які вбили журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія у лютому 2014 року.

Про це Українським Новинам повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Шевченківський суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін за велику грошову винагороду зібрав групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану. 18 лютого він зі своєю групою блокували і били мітингувальників в районі Михайлівської площі, внаслідок чого загинув журналіст В'ячеслав Веремій. За цим епізодом раніше судимому Крисіну суд присудив 4 роки умовно (прокуратура просила 6 років в'язниці).

Поки рішення Шевченківського суду намагаються оскаржити, Дарницький суд почав розгляд нової справи проти Крисіна і його "колеги" Сергія Чемеса. 29 березня цей суд заарештував Крисіна на два місяці.

За даними слідчих, у січні 2014 року біля станції метро "Петрівка" "тітушки" викрали Владислава Іваненка, вивезли у лісосмугу в свій наметовий табір біля станції метро "Бориспільська" і катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію. Крисіну і Чемесу інкримінують залучення осіб до охорони табору "тітушок", надання вказівок про вчинення протиправних дій щодо потерпілого Іваненка.

За другим епізодом справи Крисін і Чемес виступають як організатори "тітушок", які 18 лютого 2014 року, за кілька годин до нападу на журналіста Веремія, кидали вибухівку на барикади "майданівців" на вулиці Прорізній у Києві. Крім того, за цим епізодом Крисіну і Чемесу інкримінують протидію учасникам акцій протесту, оскільки вони поставили завдання підлеглим "тітушкам" не випускати і не впускати активістів з/на Майдан Незалежності шляхом застосування до них насильства.

За третім епізодом справи - про вбивство Веремія - звинувачується тільки Чемес, оскільки Крисіну вже винесено вирок за відповідним провадженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram