ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля будівлі посольства РФ у Києві пройшла акція підтримки Сенцова

Режисер уже 11 день продовжує голодування.

24 травня біля будівлі посольства Росії в Києві пройшла акція підтримки ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування.

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

Серед учасників мітингу - історик-релігієзнавець, викладач одного з донецьких ВНЗ Ігор Козловський, який два роки провів у полоні бойовиків "ДНР".

Раніше організатори акції повідомили у Фейсбуці, що також заплановано літературно-художній перформанс на підтримку українського режисера.

Нагадаємо, Сенцов заявив, що має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

22 травня на Банковій пройшла акція "Досить сидіти" на підтримку Сенцова, на якій зібралися родичі політв'язнів і громадські активісти. Після акції президент Петро Порошенко заявив, що Україна порушує питання звільнення українських заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях і в Росії, на всіх міжнародних переговорах. Крім того, МЗС України зажадало від Росії звільнити Сенцова й інших незаконно утримуваних українців.

Також активісти руху #SaveOlegSentsov анонсували глобальну акцію на 1 і 2 червня. Вона буде приурочена до Чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії. Активісти мають намір показати президенту Володимиру Путіну "червону картку".

2015 року Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму спільноту, яка влаштувала два напади і готувала ще два.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram