ГоловнаСуспільствоВійна

ПВК "Вагнер" провела реорганізацію і змінила назву, - Тимчук

Тепер загін російських найманців називається "Ліга".

ПВК "Вагнер" провела реорганізацію і змінила назву, - Тимчук
Фото: gazeta.ru

Спецпідрозділ російських спецслужб "ПВК "Вагнер" змінив організаційно-штатну структуру і склад. Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За інформацією ІС, відбулася зміна організаційно-штатної структури і чисельного складу ПВК "Вагнер" (нова назва - "Ліга"). На цей момент це незаконне збройне формування складається з основного бойового підрозділу "Ліга Ветерани", створеного на базі полкової тактичної групи (ПТГ) "Вагнер", підрозділу "Ліга МТБ" (колишня адміністрація польового табору), "Ліга СБ" (колишня група "Слідопит") і тилового забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Головою правління нової організації "Ліга" став Трошев Андрій Миколайович, який до цього був на посаді виконавчого директора ПВК "Вагнер" і керівника групи "Слідопит" (служба безпеки ПВК "Вагнер", особистий номер М-2315).

Командир підрозділу "Ліга Ветерани" - Уткін Дмитро Валерійович (позивний "Вагнер", особистий номер М-0209).

Пункт постійної дислокації - полігон Молькіно (Краснодарський край, РФ).

Окрім того, всі співробітники ПВК отримали посади "спеціалістів", яких поділено на 4 категорії: спеціаліст 1-ї категорії - командир батальйону; спеціаліст 2-ї категорії - заступник командира батальйону; спеціаліст 3-ї категорії - командир роти, заступник командира роти, командир взводу, заступник командира взводу, командир відділення; спеціаліст 4-ї категорії - рядовий.

Нагадаємо, про приватну військову компанію "Вагнер" уперше стало відомо в березні 2016 року від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, за ПВК стоїть колишній командир загону спецпризначення ГРУ Міноборони РФ Дмитро Уткін з позивним "Вагнер". За інформацією незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team, бійці "Вагнера" беруть участь у боях в Сирії. Офіційно участь групи у військовій операції не визнається. СБУ встановила причетність ПВК "Вагнер" до знищення українського Іл-76 на Донбасі і подій у Дебальцевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram