ГоловнаСуспільствоОсвіта

Випускники шкіл сьогодні здають ЗНО з української мови та літератури

Результати тестування будуть готові в середині червня.

Випускники шкіл сьогодні здають ЗНО з української мови та літератури
Фото: itc.ua

Сьогодні в Україні пройде зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Як повідомляє Центр оцінювання якості освіти, початок іспиту - об 11:00, абітурієнти повинні зареєструватися в пунктах тестування з 10:15 до 10:50.

Вхід учасників у пункти проведення ЗНО дозволений тільки за наявності таких документів: оригіналу сертифіката ЗНО; паспорта або іншого документа, серію і номер якого зазначено в сертифікаті; запрошення-перепустки для участі в ЗНО, яке учасники мали самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

На виконання роботи з української мови та літератури відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань - 58, максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання - 104.

Сертифікаційна робота складається з трьох частин: частина 1 "Українська мова" містить 33 завдання різних форм; частина 2 "Українська література" містить 24 завдання різних форм; частина 3 "Власне висловлювання" містить одне завдання відкритої форми.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО розпочалася 22 травня тестуванням з математики. 29 травня абітурієнти здадуть тестування з іспанської, німецької та французької мов, 1 червня - з англійської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram