ГоловнаСуспільствоЖиття

Викраденого в Криму члена Курултаю силовики побили і вивезли в лісопосадку

Егізу надають медичну допомогу в міській лікарні Сімферополя

Викраденого в Криму члена Курултаю силовики побили і вивезли в лісопосадку
Асан Эгиз
Фото: 15 минут

Член Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз, про викрадення якого повідомлялося раніше, вийшов на зв'язок з родичами і повідомив про те, що співробітники правоохоронних органів примусово зупинили його на дорозі, заштовхали в мікроавтоус, побили і вивезли в лісопосадку. Про це кореспонденту LB.ua повідомив адвокат Егіза Айдер Азаматов.

Як повідомляє Азаматов, близько 15:00 поряд з селищем Піонерське-1 біля Сімферополя автомобіль Егіза "притиснула" до узбіччя машина співробітників ДІБДР. Коли кримський татарин вийшов зі свого автомобіля уточнити причину зупинки, з мікроавтобуса ДІБДР вискочили люди в масках і в формі, але без шевронів. Силовики заштовхали Егіза в машину, поклали на підлогу, надягли мішок на голову і наручники та почали бити. Один із співробітників правоохоронних органів поставив ноги на голову Егіза, другий - на груди.

"Приблизно годину-півтора його возили містом і били, потім вивезли з міста в ліс - Асан почув звук шарудіння трави по дну машини. Не задавали ніяких питань, нічого не вимагали. Витягли з автомобіля біля селища Партизани [траса Сімферополь-Бахчисарай], запитали, чи вміє рахувати до 200. Наказали порахувати і тільки потім піднімати голову", - розповів адвокат зі слів Егіза. Після цього силовики зняли мішок і наручники і поїхали. Егіз почекав зазначений час, потім вийшов до траси, зупинив автомобіль і зателефонував братові, щоб повідомити про своє місцезнаходження. Зараз Егіза доставили в міську лікарню №6 Сімферополя, щоб зняти побої і надати медичну допомогу.

"Ще до того, як ми знайшли Асана, ми подали низку заяв: в УФСБ Криму з приводу його місцезнаходження, в Слідчий комітет подали заяву про злочин, пов'язаний з посадовими особами, в Сімферопольський районний відділ поліції ми подали заяву про викрадення людини. Надалі будемо вимагати від правоохоронних органів об'єктивного, ретельного і всебічного розслідування цього злочину", - додав адвокат.

Нагадаємо, раніше в Криму викрали делегата Курултаю Асан Егіза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram