ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко анонсував будівництво 184 гуртожитків для військовослужбовців

Процес закупівель уже почався в системі ProZorro.

Порошенко анонсував будівництво 184 гуртожитків для військовослужбовців

Президент Петро Порошенко заявляє про те, що у 21 області побудують 184 гуртожитки для 23 тис. військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"У двадцять одній області виростуть 184 нові, сучасні, комфортабельні приміщення, які будуть мати мало спільного з казармами радянського зразка. У них розмістяться 23 000 військовослужбовців", - сказав Порошенко в Миколаєві під час урочистих заходів з нагоди 100-річчя створення морської піхоти.

Він зазначив, що по всіх об'єктах вже почався процес закупівель через систему ProZorro, і проект вступає у вирішальну стадію.

"Це - наймасштабніший будівельний проект в Збройних Силах, подібного якому ще взагалі не було. Третина будинків вже будується", - сказав він.

Порошенко також повідомив, що 24 травня проведе інспекційну нараду з приводу проекту будівництва нових гуртожитків для контрактників.

"Язик не повертається назвати це казармою. Я як людина, яка прослужила два роки строкової служби, проживши в казармі, чітко знаю цю відмінність", - додав він.

Під час робочого візиту в Миколаївську область Президент також проінспектував перебіг будівництва військового містечка на полігоні "Широкий Лан".

"Сподіваюся, що всі ті, хто кілька місяців тому спекулював картинкою одного намету у воді від талого снігу на "Широкому Лані", покажуть сьогодні й інше - який ми будуємо полігон. Зараз там уже побудовано 11 корпусів казарм, в яких зараз виконуються внутрішні роботи", - сказав він.

Порошенко додав, що загальна готовність споруд - понад 50%, одночасно будуються їдальня, контрольно-пропускний пункт, очисні споруди, котельня, інженерні мережі тепло-, електро- і водопостачання, каналізація.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким День морської піхоти буде відзначатися не 16 листопада, а 23 травня. Рішення прийнято у зв'язку з тим, що саме цього дня в 1918 році гетьман Павло Скоропадський підписав указ про початок формування першої української бригади морської піхоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram