ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд скасував незаконне закриття справи проти Крисіна

Справу вже розглядає Дарницький суд Києва.

Печерський суд скасував незаконне закриття справи проти Крисіна
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про закриття кримінального провадження проти керівника "тітушок" Юрія Крисіна за підозрою в убивстві журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Про це йдеться в рішенні суду від 7 травня, передають "Українські новини".

Суд розглянув клопотання адвоката про скасування постанови прокурора Євгена Красножона від 1 серпня 2014 року про закриття справи проти Крисіна за ст.115 (вбивство) Кримінального кодексу.

На судовому засіданні заявник, слідчий і прокурор підтримали скаргу, просили її задовольнити, зазначивши, що прокурор Красножон закрив кримінальне провадження проти Крисіна незаконно, оскільки розслідування велося за іншими статтями Кримінального кодексу.

"З урахуванням викладеного оскаржувана постанова про закриття кримінального провадження не може вважатися законною і підпадає під скасування", - ухвалив суд.

Тож суддя повністю задовольнив клопотання адвоката.

Нагадаємо, 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линнік засудив Крисіна до 4 років умовно. Суд установив, що він у групі інших "тітушок" бив битою Веремія увечері 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі. Один із "тітушок" під час побиття вистрілив у журналіста і смертельно поранив його. Суд вирішив, що Крисін винен у хуліганстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram