ГоловнаСуспільствоОсвіта

Ректору Сумського педуніверситету оголосили догану за практику студентів у Криму

Міносвіти просило СБУ з'ясувати обставини організації та здійснення поїздки.

Ректору Сумського педуніверситету оголосили догану за практику студентів у Криму
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти і науки оголосило догану ректору Сумського державного педагогічного університету Юрію Лянному за організацію практики студентів на території анексованого Криму.

Про це повідомляють на сайті Міносвіти.

"21 травня 2018 року було підписано наказ про оголошення догани ректору Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Юрію Лянному за невиконання умов трудового договору. Таке рішення було прийнято на підставі рекомендацій експертно-кадрової комісії 17 травня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що комісія розглядала три питання: результати позапланової перевірки університету, проведеної з 24 по 27 квітня 2018 року Державною інспекцією навчальних закладів України (ДІНЗ); участь у поході студентів спеціальності "Туризм" з 27 квітня по 7 травня 2018 року, і, можливо, влітку 2017 року на тимчасово окуповану територію України Автономної Республіки Крим і можливі порушення антикорупційного законодавства (неврегульований конфлікт інтересів) ректором.

Також наголошують, що міністерство надіслало лист до Служби безпеки з проханням з'ясувати обставини організації та здійснення поїздки студентів, під час якої їхнє життя було в небезпеці.

"Крім того, Міносвіти звернулося до Національної поліції з приводу перевірки факту спільної роботи близьких осіб в університеті. У разі підтвердження наявності потенційного або реального конфлікту інтересів правоохоронні органи вживатимуть відповідних заходів", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 14 травня Міносвіти надіслало Лянному лист із проханням надати роз'яснення з приводу практики студентів у Криму. Крім того, відомство отримало низку листів і звернень від представників ЗМІ з проханням розібратися в цій ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram