ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу поліцейських, які грабували громадян на вокзалі в Києві, направили до суду

Один затриманий вирішив співпрацювати зі слідством і дав викривальні свідчення.

Справу поліцейських, які грабували громадян на вокзалі в Києві, направили до суду
Фото: trud-ost.ru

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно поліцейських, які грабували людей на залізничному вокзалі в Києві.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"П'ятеро поліцейських під час несення служби з охорони громадського порядку на столичному вокзалі, під вигаданим приводом заводили подорожуючих громадян у кімнату поліції для нібито проведення огляду їхніх особистих речей. Насправді ж під час цих незаконних оглядів правоохоронці грабували цих людей. Здобиччю злочинців у погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі", - йдеться в повідомленні.

У випадках, коли громадяни обурювалися такою поведінкою поліцейських, до них безпідставно застосовували заходи фізичного впливу та спеціальні засоби - гумові кийки, наручники і сльозоточиві балончики.

Під час слідства встановлено причетність правоохоронців до скоєння щонайменше 10 нападів на громадян з березня по вересень минулого року.

"Усвідомлюючи невідворотність покарання, один із поліцейських прийняв рішення співпрацювати зі слідством, дав викривальні свідчення, повністю визнав свою провину й уклав угоду про визнання винуватості, яку разом з обвинувальним актом направлено до суду", - відзначили в прокуратурі.

Обвинувальні акти стосовно ще трьох поліцейських за ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ст. 198, ч. 2 ст. 365 КК України також скеровано до суду.

Ще один поліцейський перебуває в розшуку.

Нагадаємо, у вересні минулого року на Центральному залізничному вокзалі в Києві затримали п'ятьох співробітників патрульної поліції, які грабували і били громадян.

У січні цього року викрили ще одну банду поліцейських і злодіїв на київському залізничному вокзалі, якою керував підполковник поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram