ГоловнаСуспільствоВійна

США закликали Росію зупинити ескалацію на Донбасі

Останні дні на сході України стали одними з найбільш кровопролитних.

США закликали Росію зупинити ескалацію на Донбасі
Фото: usembassy.gov

Держдепартамент США закликав Росію зупинити ескалацію на Донбасі та дотримуватися зобов'язань за Мінськими домовленостями.

"Ми закликаємо Росію зупинити агресію в Україні і дотримуватися зобов'язань, узятих на себе в рамках Мінських домовленостей", - заявила представник Держдепартаменту Гізер Нойєрт у вівторок, передає "Голос Америки".

"Росія заявляє, що прагне захистити російськомовне населення, однак, як неодноразово заявляв наш спецпредставник на переговорах по Україні Курт Волкер, зараз у світі немає більш небезпечного для російськомовного населення місця, ніж східна Україна", - додала вона.

Цей тиждень на сході України став одним із найбільш кровопролитних у цьому році. На цей момент п'ятеро українських солдатів загинули, ще 23 отримали поранення, нагадала Нойєрт.

Протистояння торкнулося і мирного населення. 13-річний хлопчик і його батько загинули від вибуху артилерійського снаряда, який потрапив у їхній будинок на території, контрольованій українським урядом. Снаряди також потрапили в трубопровід з хлором на території Донецької фільтрувальної станції.

За словами Нойєрт, російські та українські військові та мирні громадяни продовжують гинути в конфлікті, розгорнутому російським урядом спільно з силами, які воно озброює, комплектує, направляє і готує. А поки Росія підтримує насильство на сході України, закачуючи в цей регіон гроші, військових і ресурси, її власна економіка перебуває в стагнації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram