ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернополі невідомі з битами намагалися розігнати табір ромів (оновлено)

Зловмисників затримала поліція.

У Тернополі невідомі з битами намагалися розігнати табір ромів (оновлено)

У Тернополі у вівторок увечері група хлопців з битами намагалася розбомбити табір ромів, пише місцеве видання 20 хвилин.

"На вул. Микулинецькій біля сервісного центру Toyota затримують хлопців, які розбомбили циганський табір. Там 12 патрульних автомобілів", - повідомили виданню читачі.

У прес-службі управління патрульної поліції інформацію підтвердили.

"На місце затримання виїхали патрульні для допомоги. Затримали 12 осіб, які з битами хотіли розігнати циганський табір. Причетність усіх до правопорушення встановлюється", - повідомили в поліції.

Оновлення 12.00. Вранці 23 травня поліція Тернопільської області повідомила, що табір був розташований у лісі на околиці Тернополя, біля цукрового заводу в селищі Велика Березовиця. Під час нападу в таборі ромів перебували 7 дорослих і 33 дитини. В облцентр вони приїхали із Закарпатської області. На життя заробляли збиранням металобрухту.

Постраждалі розповіли, що готували вечерю на багатті, коли на територію табору забігла група з приблизно 15 осіб і почала стріляти.

Роми втекли в ліс. Їх намети згоріли.

Фото: tp.npu.gov.ua

За півтора кілометра від місця табору поліцейські зупинили групу осіб, які можуть бути причетними до події. На місці дебошу поліцейські знайшли гільзи від пневматичної зброї.

Фото: tp.npu.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Поліція розглядає кілька версій цієї події. Передусім це конфлікт із місцевим населенням, тому що напередодні в поліцію надійшли скарги на поведінку ромів.

Власне провадження також

почала омбудсмен Людмила Денісова. Вона вбачає в цьому інциденті очевидні ознаки дискримінації за національною ознакою і розпалювання ворожнечі проти ромської меншини. Нагадаємо, в травні невідомі спалили циганський табір у Львівській області.

У квітні представники націоналістичної організації С14 спалили табір ромів на Лисій горі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram