ГоловнаСуспільствоПодії

Усіх постраждалих дітей у миколаївській школі сьогодні випишуть з лікарні

Перевищення хімічних речовин у повітрі не виявлено.

Усіх постраждалих дітей у миколаївській школі сьогодні випишуть з лікарні
Фото: dsns.gov.ua

Хіміко-радіологічна лабораторія ДСНС провела заміри повітря в школі Миколаєва, де в результаті розпилення газового балончика постраждали діти.

Про це LB.ua розповіла начальник головного управління ДСНС у Миколаївській області Іляна Пацюк.

За її словами, ніякого перевищення хімічних речовин у повітрі не виявлено.

"Проводилися виміри тільки повітря, оскільки йшлося про різкий запах, а не харчове отруєння. Подальших досліджень ми не проводитимемо. Напевно, медики вже взяли аналіз крові в дітей, але вони навряд щось знайдуть, якщо це був звичайний перцевий балон, як випливає зі слів Нацполіції, яка говорить про розпилення речовини в туалеті", - розповіла Пацюк.

За словами прес-секретаря управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Юрія Багрянцева, сьогодні всіх госпіталізованих дітей випишуть додому.

"Діти щасливі і здорові. Майже всі вдома. П'ятеро чекають на батьків з виписками на руках", - написав він на своїй сторінці в Фейсбуці.

Раніше Багрянцев завив, що всі діти, які надійшли в міську дитячу лікарню №2, перебувають у задовільному стані: "Двоє дітей, які вчора перебували в реанімаційному відділенні, отримали всю необхідну допомогу, їх уже перевели в загальне відділення ... Всіх постраждалих обстежили. Загроз їхньому життю і здоров'ю не виявлено".

Нагадаємо, 21 травня в приміщенні школи в Заводському районі Миколаєва розпорошили невідомий аерозоль з різким запахом. Зі школи евакуювали близько 400 учнів. Для проведення медичного огляду у 2-гу міську дитячу лікарню доставили 39 учнів. Діти скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів. Станом на ранок 22 травня 29 дітей залишалися в лікарні.

Раніше, 8 травня, в результаті отруєння невідомою речовиною було госпіталізовано 54 дитини в школі в Черкасах. Розслідування також не виявило ніяких отруйних речовин.

Сьогодні, 22 травня, через розпилення газового балончика евакуювали школу в Харкові, постраждали 37 школярів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram