ГоловнаСуспільствоПодії

Через розпилення газового балончика евакуювали школу в Харкові, постраждали 37 учнів (оновлено)

Поліція відкрила кримінальне провадження.

У Харкові в одній зі шкіл через розпилення газового балончика евакуювали дітей. Як повідомила в.о. начальника управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан, госпіталізовано 15 школярів.

За даними місцевого видання SQ, інцидент стався в школі №3. Школярі звернулися до медиків зі скаргами на слабкість і утруднене дихання.

Фото: sq.com.ua

"На цей момент по медичну допомогу звернулися 30 дітей, 15 із них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Перебіг захворювання госпіталізованих - середньої тяжкості. Серед симптомів - слабкість і утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з'ясовують. Діти забезпечені всіма необхідними медикаментами", - розповіла Сіроштан.

У школі чергують 4 машини екстреної допомоги, також на місце прибули медпрацівники міської поліклініки №12, які проводять профілактичний огляд учнів.

Оновлення 14:25. Поліція Харківської області кваліфікувала подію за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Згідно з оновленою інформацією, в результаті розпилення медична допомога знадобилася 37 учням. Вони скаржилися на слабкість і ускладнене дихання. 26 дітей довелося госпіталізувати з діагнозом отруєння, їх стан задовільний.

Оновлення 19:54. Попередня версія, яку зараз відпрацьовує слідство, - хтось із учнів розпилив газовий балончик з метою зриву навчального процесу. Завтра заняття у школі будуть відновлені, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на поліцію Харківської області.

Всіх учнів, постраждалих в результаті розпилення газу, до вечора виписали з лікарні, повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на голову ОДА Юлію Світличну.

"Усі діти вже перебувають вдома. Ніяких загроз немає. Ще кілька днів діти перебуватимуть під контролем медиків, будуть проведені лікувальні та реабілітаційні процедури", - розповіла керівник області.

Нагадаємо, за останній тиждень у декількох школах у різних регіонах евакуйовували дітей у зв'язку з розпиленням невідомих речовин. Останній випадок стався напередодні в Миколаєві, там під наглядом медиків залишаються 29 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram