ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала правоохоронця, який закривав кримінальні справи за хабарі

Капітан поліції вимагав 59 тис. гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності.

СБУ затримала правоохоронця, який закривав кримінальні справи за хабарі
Фото: @SecurSerUkraine

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі старшого оперуповноваженого відділу карного розшуку одного з районних управлінь Національної поліції Київської області. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці встановили, що капітан поліції налагодив систематичне вимагання неправомірної вигоди у місцевих жителів за непритягнення до кримінальної відповідальності. Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання посадовою особою від жителя Білої Церкви 59 тис. гривень. За таку суму поліцейський обіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності підозрюваного у викраденні автомобіля.

Фото: @SecurSerUkraine

Співробітники СБ України задокументували отримання зловмисником двох частин неправомірної вигоди на загальну суму 56 тисяч гривень. Правоохоронці затримали поліцейського в одному з районних центрів Київської області під час отримання чергової частини хабара.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину й обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для перевірки причетності інших працівників райуправління міліції в злочинну діяльність.

Операція з викриття зловмисника проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро заявило, що зі 127 справ, які розслідували детективи НАБУ і які були направлені САП у суд, у 48 випадках ще навіть не відбулися підготовчі судові засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram