ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївській промзоні затримали шпигуна "ДНР"

Чоловік співпрацює з бойовиками з 2016 року.

В Авдіївській промзоні затримали шпигуна "ДНР"
Фото: facebook/pressjfo.news

Військовослужбовці Об'єднаних сил затримали в Авдіївській промзоні агента окупантів, який намагався незаконно перетнути лінію розмежування. Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС.

"Увечері 21 травня військовослужбовцями однієї з бригад зі складу Об'єднаних сил, які виконують завдання в районі Авдіївської промзони, виявлено чоловіка 1960 року, який таємно намагався перетнути лінію зіткнення. Наші воїни вели спостереження за цією особою з моменту виходу його з району, захопленого ворогом. Кожні 100-200 метрів чоловік зупинявся і робив дзвінок з мобільного телефону. Вийшовши на нашу позицію, намагався позбутися телефону", - йдеться в повідомленні.

Протягом опитування громадянин Присяжнюк зізнався, що співпрацює з так званою "армією ДНР" з січня 2016-го і є військовослужбовцем резерву 11 мотострілецького полку. У його завдання входить збирати відомості про Збройні Сили України. Безпосередньо на промзоні раніше був двічі. Під час третьої спроби його затримали.

Завербували Присяжнюка 2016 року в окупованій Горлівці. Особисті доручення отримував від "військовослужбовця ДНР" з позивним "Беркут".

Зараз цю особу передано співробітникам СБУ зі складу Об'єднаних сил.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні ООС загинули двоє українських військовослужбовців і один мирний житель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram