ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві зі школи евакуювали 400 учнів через розпилювання невідомого аерозолю (оновлено)

32 дітей спрямовано на обстеження в лікарню.

У Миколаєві сьогодні вранці, 21 травня, у школі розпилили невідому речовину, у результаті чого евакуювали близько 400 учнів.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Надійшло повідомлення про те, що в будівлі школи, яка розташована в Заводському районі м. Миколаєва, розпорошено невідомий аерозоль з різким запахом. На місце прибули хіміки Головного управління пересувної хімічно-радіологічної лабораторії, чергова зміна оперативно-координаційного центру і відділення Державного воєнізованого гірничо-рятувального (аварійно-рятувального) загону ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що з будівлі евакуйовано близько 400 учнів. Життю дітей загрози немає, але попередньо 32 дітей спрямовано в лікувальні установи для уточнення стану їхнього здоров'я.

"Фахівці провели відповідні заміри, небезпечних речовин не виявлено. Роботи з обстеження будівлі школи тривають", - йдеться у повідомленні.

Фото: mk.dsns.gov.ua

На місці працюють бригади швидкої допомоги і поліція.

Оновлення. У лікарню спрямовані 36 дітей зі скаргами на кашель, сльозотечу, нудоту та першіння в горлі, двох дітей госпіталізували для спостереження в реанімаційне відділення зі скаргами на запаморочення і болі в животі. Підкреслюю, зараз загрози життю дітей немає", - написав заступник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко.

Оновлення 18:40. За даними Міністерства охорони здоров'я, медична допомога знадобилася 39 дітям. Їх госпіталізовано в другу міську лікарню в стані середньої тяжкості.

Поліція кваліфікувала інцидент в школі як хуліганство. "Попередньо встановлено, що причиною погіршення стану здоров'я дітей стало розпилення в приміщенні навчального закладу невідомої речовини. Фахівці, дослідивши заміри повітря, небезпечних речовин не виявили ...За цим фактом слідчі Заводського ОП ГУНП в Миколаївській області почали кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 296 КК України "Хуліганство", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", - сказано в повідомленні регіональної поліції.

Нагадаємо, 8 травня на території школи міста Черкаси під час лінійки, на якій були 424 учні, діти відчули погіршення самопочуття і почали непритомніти. Медична допомога знадобилася кільком десяткам осіб.

Головною версією отруєння назвали локальне розпилювання невідомої речовини. Служба безпеки України не виключає, що отруєння дітей у Черкасах могло бути диверсією. Результатів експертизи в Міністерстві охорони здоров'я очікували ще 10 травня, але офіційних заяв із цього приводу поки що не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram