ГоловнаСуспільствоЖиття

Архієпископ Климент попросив Путіна звільнити кримських політв'язнів

Архієпископ Сімферопольський і Кримський звернувся до президента РФ з листом.

Архієпископ Климент попросив Путіна звільнити кримських політв'язнів
Архиепископ Климент
Фото: ru.krymr.com

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням звільнити кримських політв'язнів.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Багато років народ України жив в умовах політичних репресій і переслідувань. Які б не були наміри тих, хто організовував ці злочини, їм не вдалося знищити вільну думку і вільне слово, національну свідомість і національну гордість, гідність і генетичну пам'ять народу. Ніколи і нікому не вдавалося в українцях знищити віру, надію, любов до своєї Батьківщини. І це не зможе зробити ніхто і ніколи. Ніхто не має права відбирати життя у людини, крім Господа Нашого", - йдеться в заяві Архієпископа.

"Усвідомлюючи всі наслідки за це звернення, ціною власного життя, заради звільнення політичних в'язнів українців Криму прошу: звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Олексія Чернія, Ігоря Мовенка, Олександра Костенка. Ми чекаємо від Вас правильного рішення. Світ чекає від Вас рішення, від якого залежить життя Нескорених Українців Криму!", - наголосив Климент.

Нагадаємо, український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня. Підконтрольний РФ суд визнав його винним у зберіганні боєприпасів і засудив до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень). Окрім того, проти Балуха порушено ще одну справу - через заяви начальника ізолятора тимчасового утримання, який стверджує, що Балух його побив.

16 травня стало відомо, що режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують у російських тюрмах.

Сенцова і кримчанина Олександра Кольченка затримали в Криму в травні 2014 року за звинуваченням "в організації терактів на півострові". У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва своєї провини не визнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram