ГоловнаСуспільствоЖиття

Збирати милі з Air France і KLM стало ще зручніше

Авіакомпанії Air France і KLM оновили спільну програму лояльності Flying Blue для пасажирів, які часто літають.

Збирати милі з Air France і KLM стало ще зручніше

Чимало світових авіаперевізників пропонують своїм пасажирам можливість накопичувати милі і так заощаджувати на перельотах. У Air France і KLM вирішили зробити ще один крок назустріч своїм постійним клієнтам, поліпшивши чинну програму лояльності Flying Blue. Вона стала простішою і зручнішою, а переваг у ній побільшало! Тепер милі можна збирати не тільки за квитки Air France, KLM, JOON, HOP! і авіакомпаній-партнерів по альянсу SkyTeam, а й за придбання додаткових послуг (тільки на власних рейсах авіакомпаній). Милі будуть нараховані, якщо пасажир придбав опцію за вибором більш зручного місця, підвищив клас обслуговування, заплатив за додатковий багаж або меню A la Carte.

Розрахувати милі дуже просто. Кожен учасник програми отримує статус залежно від того, як часто він користується послугами авіакомпаній Air France, KLM і партнерів. Статусів усього 4: Explorer, Silver, Gold і Platinum. Один євро, витрачений на придбання квитка чи послуг перетворюється на 4 милі для учасника рівня Explorer, 6 миль - для Silver, 7 миль - для Gold і 8 миль - для Platinum.

Статус у програмі Flying Blue визначається балами Experience Points або XP, учасник накопичує їх разом із милями. Кількість XP залежить від дальності перельоту і класу обслуговування. Наприклад, щоб перейти з рівня Explorer на Silver, необхідно 100 XP, із Silver на Gold - 180 XP, із Gold на Platinum - 300 XP.

Що вищий статус, то більше переваг! І навіть учасники початкового рівня - Explorer - одразу отримують знижку до 10 євро на перше місце багажу і 10% на опцію вибору місця. А найвищий статус Platinum дає учаснику безкоштовний доступ до залів очікування SkyTeam по всьому світу, плюс можливість запросити одного гостя, послуги SkyPriority, підвищену норму багажу і багато іншого.

Важливий і приємний момент: перехід на новий рівень прив'язаний до індивідуальних накопичень, а не календарного року, тобто щойно пасажир накопичує досить XP для переходу на наступний рівень, його статус підвищується. А залишок ХР, зароблений понад установлений поріг, залишається на рахунку.

Що більше набрано миль, то більше можливостей для економії на наступних авіаперельотах. Скажімо, милі можна витратити на придбання квитка без обмежень за класами бронювання і датами на рейсах Air France, KLM, JOON, HOP!, Transavia. А якщо миль виявиться недостатньо, то можна доплатити до 25% вартості нагородного квитка завдяки Miles & Cash.

Розпорядитися милями можна й по-іншому, використавши їх для «оплати» додаткових опцій: багаж, підвищення класу обслуговування, проживання в готелі, оренда автомобіля, благодійність та інші продукти й послуги партнерів Flying Blue.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram