ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ООС наказав військовим надавати підтримку місії ОБСЄ на Донбасі

"Ще раз наголошую - ми не воюємо з мирними мешканцями".

Командувач ООС наказав військовим надавати підтримку місії ОБСЄ на Донбасі
Сергей Наев
Фото: mil.gov.ua

Командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв наказав українським підрозділам надавати підтримку Спеціальній моніторинговій місії Організації з безпеки і співпраці в Європі уздовж лінії зіткнення на території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у зверненні Наєва, опублікованому на сторінці ООС у Facebook.

"Я віддав прямий наказ усім українським підрозділам уздовж лінії зіткнення надавати всебічну підтримку діяльності персоналу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з дотриманням усіх заходів безпеки персоналу місії та місць, де вони працюють", - заявив Наєв.

На думку командувача, міжнародні спостерігачі - чи не єдине джерело інформації про те, що відбувається на Донбасі.

Своєю чергою, командування об'єднаних сил розраховує на об'єктивність місії ОБСЄ, неупереджену і чітку оцінку щодо того, ким саме та як спричинене поточне загострення.

Зазначається, що командування об'єднаних сил ухвалило низку рішень, реалізація яких дасть можливість поліпшити ситуацію з безпекою та уникнути жертв серед мирного населення, що мешкає як у безпосередній близькості до позицій українських військ, так і в тимчасово окупованих населених пунктах.

"Українські військові ніколи не використовували мирне населення як живий щит і ніколи не розглядали мирне населення як об'єкт атаки. Ще раз наголошую - ми не воюємо з мирними мешканцями Донбасу. Ми всі - громадяни однієї України, сини й дочки однієї землі, на яку увірвався підступний і жорстокий ворог", - наголосив командувач ООС.

Як повідомлялося, напередодні перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг прибув на Донбас. Він закликав сторони до відведення озброєнь від лінії розмежування на Донбасі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram