ГоловнаСуспільствоПодії

26 осіб затримали за хуліганство на футбольному матчі в Черкасах

17 поліцейських отримали травми.

26 осіб затримали за хуліганство на футбольному матчі в Черкасах
Фото: provce.ck.ua

Поліція затримала 26 учасників бійки, яка сталася вчора, 19 травня, в Черкасах під час футбольного матчу між черкаським "Дніпром" і футбольним клубом "Суми". При їх затриманні тілесні ушкодження отримали 17 поліцейських і один глядач. Про це повідомляє Нацполіція Черкаської області.

"Під час футбольного матчу, який проходив на стадіоні в місті Черкаси, група осіб почала чинити протиправні дії. На неодноразові зауваження адміністрації стадіону, стюардів і глядачів молоді люди не реагували, зате продовжували палити «фаєри», кидати їх на газон і під час матчу вийшли на футбольне поле", - йдеться в повідомленні.

На зауваження поліцейських, які намагалися їх заспокоїти, ультрас відреагували агресивно і почали застосовувати фізичну силу. З огляду на те, що на стадіоні перебувала значна кількість уболівальників, в тому числі - жінки і малолітні діти, які могли постраждати від таких протиправних дій, - правоохоронці прийняли рішення про затримання.

"Поліцейські доставили 26 правопорушників до Черкаського відділу поліції, опитали і відпустили. Під час затримання хуліганів тілесні ушкодження отримали 17 поліцейських. Крім того, кілька молодих людей завдали тілесні ушкодження одному з глядачів, який також намагався їх заспокоїти", - йдеться на сайті.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Правомірність дій співробітників поліції буде перевірено в рамках розпочатого службового розслідування.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі під час бійки фанатів "Динамо" і "Шахтаря" поранено патрульного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram