ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія заборонила жителям Донбасу в'їзд в 11 міст під час ЧС-2018

РФ не буде впускати маршрутні і рейсові автобуси з самопроголошених "республік".

Росія заборонила жителям Донбасу в'їзд в 11 міст під час ЧС-2018
Фото: EPA/UPG

Росія заборонила жителям Донбасу в'їжджати на свою територію в період Чемпіонату світу з футболу FIFA-2018. Про це написав на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Як стало відомо Держприкордонслужбі, в рамках підготовки до Чемпіонату світу з футболу FIFA-2018 року в Росії посилюються режимні заходи. Так, в період з 1 червня по 17 липня 2018 вводяться обмеження на перевезення вантажів і в'їзд пасажирських автобусів на територію міст Москва, Казань, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Самара, Санкт-Петербург, Сочі, Волгоград, Єкатеринбург, Калінінград і Саранськ. Посилення заходів безпеки торкнеться і мешканців тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях", - написав Слободян.

Як уточнив він, в зазначений період російська сторона заборонить в'їзд вантажного автотранспорту, маршрутних і рейсових автобусів з самопроголошених "республік" на територію Російської Федерації. З цією метою на всій ділянці тимчасово неконтрольованого російсько-українського державного кордону підрозділами Прикордонної служби ФСБ Росії буде здійснюватися посилений контроль.

"Зазначена ситуація є не першим випадком, коли російські окупанти забороняють терористам ОРДЛО відвідувати територію РФ. Російська влада і правоохоронні органи достовірно знають скільки найманців, зброї і вибухівки вони завезли в окупований Донбас і побоюються, що якийсь прихильник "русского мира" зіпсує їм свято в період проведення Чемпіонату", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, раніше Джонсон порівняв чемпіонат світу з футболу в Росії з Олімпіадою в нацистській Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram