ГоловнаСуспільствоЖиття

На Михайлівській площі у Києві відтворили хатину ромів

Кураторське об'єднання "Худрада" провело мистецьку акцію "Синдром того, хто вижив".

У Києві 18 травня кураторське об'єднання "Худрада" провело мистецьку акцію "Синдром того, хто вижив", під час якої відтворили хатину ромів, повідомляє кореспондент LB.ua.

На Михайлівській площі було відбудовано і потім розібрано хатину, що існувала у тимчасовому поселенні ромів у Дніпровському районі Києва і була знесена 2017 року. Колективну роботу активісти присвятили поселенням ромів та іншим стихійним поселенням.

За задумом організаторів, колективний процес будівництва став спільною заявою про те, що різні спільноти можуть і повинні співіснувати в Україні.

Як повідомляє наш кореспондент, акцію відвідали справжні бездомні, які подякували за будиночок і почали розпивати горілку з горла і курити. Після нетривалих переговорів співробітники поліції повели їх для профілактичної бесіди.

Синдром того, хто вижив - термін, що з'явився в 1960-х роках для опису станів жертв, агресорів та їхніх нащадків, які пережили масові переслідування і вбивства у ХХ столітті. Особливість цього синдрому полягає в тому, що людина відчуває інтенсивну провину, пов'язану із самим фактом свого існування.

Нагадаємо, розгром табору ромів на Лисій горі у Києві стався 21 квітня. Після публікації LB.ua відеозапису цієї події, поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram