ГоловнаСуспільствоВійна

На окупованому Донбасі утримують близько 100 українських заручників

Ще 300 осіб вважаються зниклими безвісти.

На окупованому Донбасі утримують близько 100 українських заручників
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що зараз на окупованих територіях залишається близько 100 заручників. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Інформацію про заручників Геращенко озвучила під час зустрічі з делегацією парламенту Великобританії і Північної Ірландії. Заступник голови ВР відзначила важливість поїздок британських парламентаріїв на Донбас.

"Для нас дуже важливо, що все більше британських політиків відвідують особисто східні території України, аби на власні очі побачити наслідки російської агресії проти України. Сподіваюся, що ваша поїздка на Донбас дозволить додатково привернути увагу парламенту Великобританії до ситуації на сході нашої держави", - сказала віце-спікер.

"Упродовж останніх трьох років нам вдалося звільнити сотні заручників, багатьох із них незаконно утримували на окупованому Донбасі більш ніж три роки. Зараз на окупованих територіях залишається близько 100 заручників, близько 300 осіб, які вважаються зниклими безвісти. Більш ніж 60 політичних в'язнів незаконно утримують у в'язницях Російської Федерації, серед яких українці та кримські татари", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше віце-спікер підкреслила, що Україна розраховує на більш конструктивну співпрацю з міжнародними партнерами з приводу заручників. Водночас під час переговорів з представниками бойовиків у рамках Тристоронньої контактної групи досягти прогресу щодо обміну полоненими не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram