ГоловнаСуспільствоЖиття

Конструктори завершили випробування протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф"

Відзначають, що всі визначені цілі були успішно уражені.

Конструктори завершили випробування протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф"
Фото: facebook.com/kbluchua

Державне конструкторське бюро "Луч" успішно завершило фінальний етап випробувань нової модифікації ракетного комплексу "СКІФ", який є експортною версією ПТРК "Стугна-П".

Про це повідомила прес-служба КБ у Фейсбуці.

"У Чернігівській області пройшов фінальний етап випробувань експортного протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" у присутності представників замовника. Під час випробувань було здійснено пуски керованих ракет. Усі задані цілі були успішно уражені. Представники замовника залишилися задоволені і високо оцінили унікальні тактико-технічні характеристики ракет виробництва «КБ Луч»", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляли, переносний протитанковий ракетний комплекс "СКІФ" призначений для ураження живої сили противника, рухомих і нерухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об'єктів і вертольотів.

Фото: facebook.com/kbluchua

Особливістю комплексу є можливість наведення ракети на ціль з закритих позицій і сховищ, що знижує ризик знищення навідника зворотнім вогневим ударом противника.

Фото: facebook.com/kbluchua

Комплекс комплектується ракетами з тандемними кумулятивними й осколково-фугасними бойовими частинами.

Нагадаємо, раніше бійці Нацгвардії отримали перші 500 американських ручних протитанкових гранатометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram