ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК показав наслідки обстрілу бойовиками трьох населених пунктів на Донбасі

На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на Донбасі зафіксували наслідки обстрілу з важкого озброєння бойовиками трьох населених пунктів Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Сьогодні проросійські найманці скоїли обстріл населеного пункту Миколаївка-2 з артилерійських систем калібру 122 мм, повідомляє українська сторона СЦКК в Фейсбуці. Буквально, через 45 хвилин, противник знову застосував важку артилерію по населеному пункту Світлодарськ", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі СЦКК встановили, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Миколаївка-2 противник вів з населеного пункту Гольмівський, а обстріл мирних жителів міста Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили з напряму населеного пункту Лозове.

Зокрема, зафіксовано пряме попадання боєприпасів в житлові будинки і господарські споруди мирних жителів населеного пункту Миколаївка-2, які проживають на вулиці Степова 1,3,15, 2., і двір середньої школи №11, що в Світлодарську. "Днем раніше російсько-окупаційні війська практично протягом години вели обстріл житлового сектора населеного пункту Стара Авдіївка, з напряму населеного пункту Яковлівка, здійснивши при цьому 10 пострілів з РСЗВ «Град», і випустивши 11 мін з мінометів 120 калібру", - йдеться в повідомленні.

На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Про обстріл поінформували СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК розцінює ці обстріли як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України, з метою розтиражувати в російських ЗМІ звинувачення проти української сторони в нездатності дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо дотримання режиму припинення вогню", - наголошується в повідомленні. Українська сторона СЦКК в черговий раз наголошує, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явну зневагу всіх норм міжнародного гуманітарного права, несуть пряму загрозу життю і здоров'ю цивільному населенню, значні матеріальні збитки місцевим жителям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram