ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд щодо ДТП у Харкові не зміг перевірити швидкість автомобіля Зайцевої

Обоє підозрюваних у справі відмовилися брати участь в слідчому експерименті.

Суд щодо ДТП у Харкові не зміг перевірити швидкість автомобіля Зайцевої
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Експерти не встановлювали швидкість Lexus і Volkswagen Touareg перед моторошною ДТП в центрі Харкова, в результаті якої загинули шість чоловік. Про це стало відомо на сьогоднішньому судовому засіданні, повідомляє харківське видання NewsRoom.

Обвинувач передав судді документ, в якому йшлося про неможливість встановити швидкість автомобілів за допомогою експертиз. Однак обидва водії відмовилися від перевірки на місці трагедії.

"Зайцева не захотіла сідати в автомобіль, щоб показати, що вона робила, оскільки їй важко психологічно. Обвинувачена боїться перебувати в машині, тим більше їхати в ній. Назвати швидкість другого авто вона також не змогла", - йдеться в документі про слідчий експеримент за участю водія Lexus.

Геннадій Дронов під час розслідування повідомив, що їхав близько 40 км/год., а друга машина, за його відчуттями, рухалася зі швидкістю 100-120 кілометрів на годину. Чоловік не захотів перевірити зазначену ним інформацію дослідним шляхом. У зв'язку з цим Юлія Козир вимагала не розглядати свідчення водія Volkswagen Touareg під час слідчого експерименту.

Захисник Дронова, в свою чергу, клопотав про те, щоб долучити до матеріалів справи постанови про експертизи і слідчі експерименти. На його думку, вони могли бути однобокими, оскільки до них не залучили всі відеозаписи з центральної вулиці міста.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перетині вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення "Лексуса" 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, і автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якої перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ятеро людей, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Пізніше ще одна людина померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram