ГоловнаСуспільствоВійна

На околиці Дніпра знайшли речі загиблих в Іловайському котлі бійців АТО (оновлено)

Ці речі 2014 року сюди "ввіз і забув" тодішній глава Таромського відділення міліції.

На околиці Дніпра знайшли речі загиблих в Іловайському котлі бійців АТО (оновлено)
Фото: facebook.com/NikolayKolesnyk

На території фермерського господарства поблизу селища Таромське Дніпропетровської області знайшли десятки мішків з речами українських бійців, які загинули в Іловайському котлі.

Про це повідомив депутат міськради Кривого Рогу Микола Колесник у Фейсбуці.

За його словами, ці речі 2014 року сюди "ввіз і забув" тодішній глава Таромського відділення міліції. Нині активісти групи "Евакуація 200" і співробітники поліції викопують та ідентифікують речі.

"Викопуємо форму, берці, ремені, кобури, мішки з моргу, з бирками. До речі, Іловайських хлопців. Усі тридцять шість мішків до одного із сільських господарств завіз 2014 року тодішній глава Таромського відділення міліції (підсушити трохи). І забув забрати, відморозився, на дзвінки власників господарства не реагував. Люди знайшли мене і попросили зробити все по-людськи, бо ці речі потрібно не закопати, а поховати", - написав Колесник.  

Оновлення. Нацполіція призначила службову перевірку у зв'язку з виявленням мішків з речами загиблих бійців.

Зараз на місці працюють слідчі Слідчого управління, проводять опис вилучених речей, повідомляє обласна поліція.

Наголошується, що виявлено 36 мішків з особистими речами загиблих у "Іловайському котлі" бійців. Ці речі проходять як докази у кримінальній справі, яку було порушено за ст. 348 (вбивство військових) Кримінального кодексу України у 2014 році.

"На сьогодні встановлено, що 2014 року речові докази передали на зберігання фермерському господарству у зв'язку з відсутністю приміщення з відповідними санітарними нормами у відділенні поліції. Чому протягом тривалого терміну щодо зазначених речових доказів не було застосовано законного рішення, встановить службова перевірка", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого року Генпрокуратура опублікувала результати розслідування Іловайської трагедії.

Раніше на LB.ua вийшли численні авторські матеріали, присвячені Іловайську. Вони зібрані на окремій сторінці, щоб нагадати, що саме сталося в Іловайську, і як тим, хто вижив удалося вибратися з оточення живими.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram