ГоловнаСуспільствоОсвіта

Для першокласників цього року надрукують понад 4 млн підручників

Друкувати підручники, які набрали понад 40 тис. заявок, почнуть наприкінці червня державним коштом.

Для першокласників цього року надрукують понад 4 млн підручників
Фото: alexcheban.livejournal.com

Цього року для першокласників держава надрукує 4,12 млн екземплярів підручників загальною вартістю 198,77 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Усі підручники для 1 класу написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів пішло 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них - це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах усієї України.

Окрім букварів, для першокласників віддрукують підручники з математики, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), інтегрованих курсів "Я досліджую світ" і "Мистецтво", а також підручники з української мови для шкіл з навчанням мовами національних громад і букварі мовами національних громад.

Повний перелік навчальних предметів і назв підручників, серед яких буде проводитися конкурсний відбір проектів підручників для 1 класу навчальних закладів, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 02.04.2018 №310 та розміщено на сайті МОН.

З 14 по 23 травня школи мають можливість ознайомитися з оригінал-макетами підручників для 1 класу, виставленими на сайті Інституту модернізації змісту освіти, і сформувати свої заявки відповідно до кількості учнів.

Видавництва, підручники яких набрали понад 40 тис. заявок, почнуть друк наприкінці червня. У серпні повні електронні версії цих підручників будуть розміщені у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти та МОН.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Лілія Гриневич звернулася до органів місцевого самоврядування в регіонах із вимогою оперативно розподілити бюджетні кошти (998 млн гривень) на обладнання для Нової української школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram