ГоловнаСуспільствоЖиття

Мирний відпочинок для дітей Донбасу - почали приймати заявки Важно

Для сотень дітей Донбасу це єдина можливість оздоровитися і подолати «травму війни».

Мирний відпочинок для дітей Донбасу - почали приймати заявки

Сьогодні стартує прийом заявок на літній відпочинок, який організовує Гуманітарний штаб Ріната Ахметова для дітей Донбасу, які живуть по обидва боки лінії зіткнення.

500 донецьких школярів, які пережили жахи війни, відпочинуть за програмою Штабу «Мирне літо - дітям Донбасу» в таборі Святогорська. Діти від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території або в «сірій зоні», а також переселенці зможуть два тижні провести на свіжому повітрі в сосновому лісі, поруч розташоване озеро з піщаним берегом. Літній сезон у таборі триватиме з 1 липня по 11 серпня, в три зміни по 14 днів.

«Проект Штабу Ріната Ахметова «Мирне літо - дітям Донбасу» спрямований, перш за все, на те, щоб діти, які постраждали протягом військових дій, змогли відчути себе в безпеці і пройти психологічну реабілітацію. Для цього в таборі працюватимуть психологи, які пройшли навчання в Гуманітарному штабі за курсом «Травма війни». За допомогою ігор, арт-терапії та майстер-класів вони допоможуть дітям впоратися зі страхами, знизити рівень тривожності, розвинути навички комунікації. Професіонали створять атмосферу відпочинку, безпечного простору і комфортного спілкування», - зазначив менеджер проектів Фонду Ріната Ахметова Андрій Хворостянко.

Нудьгувати на відпочинку не доведеться. Дітей очікують ігри та цікаві заняття. На території табору є футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольний і баскетбольний майданчики, зал для гри в малий теніс (пінг-понг). Крім того, кожна дитина зможе знайти заняття до душі. У таборі працюватимуть 10 гуртків: туристичний, вокальний, театральний, малювання, випалювання, різання по каменю. А ще теніс, танці, шахи, плетіння і навіть глинотерапія.

До слова, за три роки за програмою «Мирне літо - дітям Донбасу» змогли відпочити 3500 учнів молодших і середніх класів. Це вихідці з багатодітних, неповних сімей, вихованці дитячих будинків сімейного типу. Для сотень дітей Донбасу це єдина можливість оздоровитися і подолати «травму війни».

Щоб потрапити в табір, потрібно оформити заявку на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, через сервіс «Онлайн-помічник» http://www.fdu.org.ua/get_help. Або зателефонувати за телефоном гарячої лінії 0 800 509 001. Пріоритетні діти з багатодітних або неповних сімей. Дізнатися, які документи необхідно підготувати для участі дитини в проекті «Мирне літо - дітям Донбасу», можна на сайті Гуманітарного штабу в розділі «Як отримати допомогу». Що важливо: діти перебуватимуть в оздоровчому таборі повністю коштом Гуманітарного штабу.

ДЖЕРЕЛО: http://fund.fdu.org.ua/news/16687

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram