ГоловнаСуспільствоЖиття

Ветеринарна служба обстежує домашню птицю поблизу Маріуполя

У регіоні виявлено масову загибель бакланів і чайок.

Ветеринарна служба обстежує домашню птицю поблизу Маріуполя
Баклан
Фото: EPA/UPG

Масова загибель птахів на Азовському узбережжі поблизу Маріуполя змусила ветеринарів відібрати проби на наявність вірусу в домашньої птиці. Про це повідомив начальник Маріупольського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області Андрій Бондурко, передає 0629.

За його словами, якщо причиною загибелі морських птахів став вірус, то він може бути й у домашніх птахів.

"Фахівці ветеринарної лікарні відібрали 27 проб крові для проведення серологічних досліджень на наявність - відсутність високопатогенного грипу і хвороби Ньюкасла", - зазначив голова служби.

Забір крові фахівці здійснювали у птахів, які живуть на приватних подвір'ях у різних районах Маріуполя, безпосередньо біля селища Піщане і Комсомольського пляжу, де були знайдені мертві птахи.

Крім вірусного захворювання, розглядають ще дві версії загибелі птахів - отруєння, наприклад, через розпилення сільськогосподарських добрив або хімікатів, або загибель у рибальських сітках, коли птахи під час вилову риби заплутуються в мережах і тонуть, а пізніше рибалки скидають їх у море.

Раніше на узбережжі Азовського моря жителі виявили десятки загиблих птахів - бакланів і чайок - на пляжах Маріуполя, селищ Мелекіне і Рибальське. Мертвих птахів на узбережжі Азовського моря виявилося так багато, що збирати їх із берегової лінії довелося за допомогою механізованої техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram