ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Криму бойові дельфіни українських ВМС загинули від голоду

Дресировані тварини відмовилися приймати їжу.

В окупованому Криму бойові дельфіни українських ВМС загинули від голоду
Фото: gorbolnitca com

Спеціальні бойові дельфіни, які належали Військово-морським силам України, після анексії півострова загинули, відмовляючись виконувати накази окупантів.

Про це повідомив постійний представник президента України Петра Порошенка в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, пише Обозреватель. За словами Бабіна, вимуштрувані ВМС у Севастополі дельфіни контактували зі своїми тренерами через спеціальні свистки. Росіяни під час захоплення півострова отримали ці свистки і все інше спеціальне майно відповідної військової частини, але дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, а й приймати їжу і через якийсь час загинули від голоду.

"Дуже сумно, що дуже багато українських військових, які 2014 року дислокувалися в Криму, поставилися до питання присяги і вірності прапору значно гірше, ніж ці дельфіни", - підкреслив постпред президента.

Він також розповів про те, що станом на 2018 рік Військово-морські сили ЗСУ не практикують використання морських ссавців і не проводять жодної науково-дослідної роботи.

"Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин", - уточнив Бабін.

Нагадаємо, в січні президент Росії Володимир Путін заявив про готовність передати українській стороні її бойову техніку, що залишилася в Криму після анексії півострова.

Президент України відповів відмовою на пропозицію Путіна. "Ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом з Кримом", - заявив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram