ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко запропонував кожній країні ЄС відбудувати по місту на Донбасі

Президент хоче, щоб Європа допомогла відродити регіон.

Порошенко запропонував кожній країні ЄС відбудувати по місту на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко виступив з ініціативою, щоб кожна країна Євросоюзу підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їх відродженню та відновленню інфраструктури.

Про це він написав у фейсбуці за підсумками зустрічі з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі, який повернувся зі Сходу України.

"Під час розмови я запропонував важливу ініціативу щодо відродження Донбасу. Її суть полягає в тому, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їх відродженню та відновленню інфраструктури", - зазначив Порошенко.

Також Порошенко і Церетелі обговорили шляхи протидії російській агресії, зокрема, ініціативу щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, ще раз наголосили на необхідності продовження санкцій проти РФ і домовилися продовжувати зусилля для звільнення з російських в'язниць українських політв'язнів, а також українських заручників.

Нагадаємо, минулого року Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб запустило портал про проекти з відновлення Донбасу. Місцеві органи самоврядування зможуть вносити на портал дані про потреби, що дозволить донорам розуміти, куди скеровувати допомогу, а пізніше мати можливість відзвітувати про використання коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram