ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили в Україну російську співачку Сурганову

У травні 2016 року вона відвідувала анексований Крим.

Прикордонники не пустили в Україну російську співачку Сурганову
Фото: alchetron.com

Прикордонники не пропустили в Україну російську співачку Світлану Сурганову (учасниця музичної групи "Сурганова і оркестр") через незаконне відвідування анексованого Росією Криму.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян у Фейсбуці.

"Сьогодні вночі в пункті пропуску "Жуляни" прикордонники не пропустили в Україну ще одну артистку з РФ. І знову причиною відмови стало відвідування окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску", - написав він.

Слободян розповів, що Сурганова прибула рейсом з Мінська. Під час бесіди з нею було встановлено, що в травні 2016 року співачка відвідувала Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя і через два дні повернулася в Росію.

"У межах компетенції прикордонники прийняли рішення не пропускати цю громадянку в Україну та заборонити їй в'їзд терміном на три роки", - повідомив спікер ДПСУ.

В Україну Сурганова прилетіла в особистих цілях.

"Усього впродовж 2017-2018 років прикордонники не пропустили через кордон і заборонили в'їзд в Україну 117 артистам та іншим публічним діячам з Росії, які порушували вітчизняне законодавство щодо відвідування Криму", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко раніше запропонував зобов'язати артистів, які гастролюють у РФ, віддавати 20% заробленого на потреби армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram