ГоловнаСуспільствоЖиття

Черкаська школа, де отруїлися діти, повернулася до нормальної роботи

За результатами проведених аналізів не виявлено ніяких отруйних речовин.

Черкаська школа, де отруїлися діти, повернулася до нормальної роботи
Фото: twitter.com/vgroysman

Навчальний процес у загальноосвітній школі №8 у м. Черкаси, де відбулося масове отруєння школярів, відновили. Про це повідомили в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради, пише УНН.

"Проби ґрунту, води повітря, які було взято, всі негативні. Перевищення вмісту токсичних або інших речовин не знайдено. Проведено додаткове прибирання, очищення, промивання. І сьогодні розпочалося навчання", - відзначили в департаменті.

За даними ДСНС, на території школи відібрали проби атмосферного повітря на вулиці, в школі і на території, що розташована поряд із військовою частиною, а також проби ґрунту на шкільному дворі та на території військової частини, проби питної води з водопровідної мережі в харчоблоці, бутильованої води в класах із кулерів.

За результатами досліджень атмосферного повітря на вміст фенолу, формальдегіду, сірководню, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, аміаку, концентрація вказаних речовин визначена в межах, нижчих за чутливість методу і менших за гранично допустимі концентрації.

За результатами досліджень проб питної води на вміст хлоридів, сульфатів, заліза (заг.), нітратів, аміаку, кальцію, магнію, кремнію, а також рівня каламутності, загальної жорсткості та pH перевищень норми не зафіксовано (аналіз виконала ЦЛ ВАТ "Азот" ). Усі проби води, досліджені на фізико-хімічні та токсикологічні показники відповідають нормам.

У навчальних класах і виробничих приміщеннях школи провели вимірювання потужності γ-випромінювання і β-забруднення поверхонь. Рівні потужності дози гамма-випромінювання, поглиненої в повітрі, і щільності потоку бета-частинок у всіх приміщеннях не перевищують допустимого.

За результатами лабораторних досліджень, що їх провела Черкаська регіональна державна лабораторія Держспоживслужби, відхилень від гігієнічних нормативів проб ґрунту (вміст пестицидів, радіонуклідів), питної води (органолептичні, фізико-хімічні, санітарно-токсикологічні показники) не виявлено, за винятком вмісту алюмінію в 1 з 4 відібраних проб питної води централізованого водопостачання (виявлено 0,7 мг/дм3 при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/дм3).

За фактом масового отруєння дітей у школі відкрито кримінальне провадження (за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 8 травня в місті Черкаси на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття 15 учнів школи (2-9 класи). Всього на лінійці було 424 учні. Навчальний процес у школі припинили.

Усього в обласну лікарню в Черкасах звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізували. Також госпіталізували двох дорослих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram