ГоловнаСуспільствоЖиття

Судді у справі Штепи надіслали погрози

"За нею стоїть русскій мір, а у вас сім'ї".

Судді у справі Штепи надіслали погрози
Фото: focus.ua/Константин Буновский

Суддя Орджонікідзевського райсуду Харкова Олена Саркісян, член колегії, на яку розподілено справу щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, повідомила Вищій раді правосуддя і Генпрокуратурі про погрози на її адресу напередодні підготовчого засідання у справі.

Текст повідомлення опубліковано на офіційному сайті Вищої ради правосуддя, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"5 травня 2018 р. о 17 год 21 хв на мій мобільний телефон надійшло смс-повідомлення з невідомого мені номера телефону (...) такого змісту: "Ви будете судити (замість імені пробіл - ІФ), передайте своїм суддям, що (замість імені пробіл - ІФ) не одна, за нею стоїть русскій мір, а у вас сім'ї", - йдеться в повідомленні.

У документі, оприлюдненому на сайті, ім'я обвинуваченого замінено великими пропусками, проте час, на який було призначено підготовче засідання (7 травня, 14:00) і склад колегії (Попова, Горчакова, Саркісян) відповідають часу засідання і складу колегії у справі Штепи.

Підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у сепаратизмі, яке було призначено на 7 травня, не відбулося, оскільки одна із суддів колегії була у відпустці.

Наступне засідання призначено на 14:00 1 червня. Це п'ята спроба розпочати розгляд справи щодо Штепи з березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram