ГоловнаСуспільствоВійна

Донецька ОДА попросила ОБСЄ цілодобово охороняти Донецьку фільтрувальну станцію

Особливо активно бойовики обстрілювали ДФС у квітні.

Донецька ОДА попросила ОБСЄ цілодобово охороняти Донецьку фільтрувальну станцію

У Донецькій ОДА виступають за встановлення цілодобового контролю СММ ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Євген Вілінський під час зустрічі з делегацією Парламентської Асамблеї ОБСЄ на чолі з президентом Георгієм Церетелі, повідомила в суботу ввечері прес-служба Донецької ОДА.

"Через обстріли ми не можемо відновити газопостачання Красногорівки і Мар'їнки. Великі проблеми виникають через обстріли Донецької фільтрувальної станції. Ворог постійно обстрілює об'єкти, які необхідні людям для нормального життя. Страждають від обстрілів як військові, так і цивільні", - зазначив Вілінський.

Він наголосив на необхідності встановлення цілодобового контролю СММ ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції з метою збереження режиму тиші і вдень, і вночі.

Вілінський також зазначив, що завдяки моніторинговій місії вдається досягти домовленостей з відновлення інфраструктури, яка розташована на лінії зіткнення.

Церетелі заявив, що ОБСЄ зробить рішучі кроки для вирішення ситуації на Донбасі.

"Весь світ і така організація, як ОБСЄ зацікавлені у збереженні миру, суверенітету і територіальної цілісності України. Інформацію, яку ми побачили і отримали будемо передавати далі, і вона безумовно впливатиме на політичні рішення, які будуть ухвалюватися. Повірте, ми будемо робити дуже рішучі кроки", - наголосив він.

Нагадаємо, бойовики особливо активно обстрілювали ДФС у квітні. 17 квітня автобус із працівниками станції потрапив під обстріл окупантів, в результаті чого п'ятеро робітників отримали поранення, персонал ДФС відмовився виходити на роботу. Через це без водопостачання опинилися кілька населених пунктів, зокрема Авдіївка та частина Донецька. Після переговорів працівники станції погодилися вийти на роботу за умови, що персонал буде супроводжувати СММ ОБСЄ і Червоний хрест. Через два дні після того, як відновили водопостачання, бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram