ГоловнаСуспільствоЖиття

США закликали українську поліцію розслідувати напади на ромів

Нещодавно ромські поселення розгромили в Києві і спалили у Львові.

США закликали українську поліцію розслідувати напади на ромів
Фото: Ірина Саєвич\Громадське радіо

Посольство США в Україні закликає правоохоронців розслідувати нещодавні напади на ромів. Про це йдеться в повідомленні посольства у Twitter.

"В Україні ніхто не повинен жити в страху через те, ким він є. Ми закликаємо правоохоронців розслідувати нещодавні напади на ромів. Справедливість і толерантність у ставленні до меншин є основними в новій Україні", - заявили в посольстві.

Відомство також опублікувало повідомлення зі сайту Уповноваженого з прав людини в Україні, в якому згадуються напади на поселення ромів у Львові і в Києві.

"Згідно з повідомленням, отриманим від громадських активістів, 9 травня 2018 року невідомими особами був спалений ромський табір, розташований поруч з смт. Рудне Залізничного району Львова. В результаті було знищено майно ромів, а самі мешканці табору були змушені покинути поселення", - йдеться в повідомленні на сайті омбудсмена.

Там також згадується спалення табору ромів на Лисій горі в Києві радикально налаштованими особами.

Нагадаємо, розгром табору ромів на Лисій горі в Києві стався 21 квітня. Після публікації LB.ua відеозапису цієї події, поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

На записах видно, як група молодих людей, деякі з яких у балаклавах, біжать за циганами, кидають у їхній бік камені і розпилюють сльозогінний газ.

З вимогою розслідувати ситуацію до української влади вже зверталася Міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram