ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ відзначає скорочення обстрілів з боку бойовиків

11 травня кількість обстрілів на Донецькому напрямку скоротилося вчетверо.

Місія ОБСЄ відзначає скорочення обстрілів з боку бойовиків
Фото: ombudsman.gov.ua

У Донецькій і Луганській областях спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню протягом доби з 10 на 11 травня, якщо порівнювати з попередніми добами. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

"У Донецькій області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, серед іншого, приблизно 50 вибухів проти близько 220 відповідно)... У Луганській області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, серед іншого, близько 20 вибухів проти приблизно 30 відповідно)", - йдеться у звіті.

СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Петровського.

Доступ спостерігачів залишався обмеженим як на ділянках розведення, так і в інших районах, зокрема в Леоновому поблизу кордону з Російською Федерацією, а також до місця розміщення відведеного важкого озброєння в непідконтрольних уряду районах Донецької області, додали в СММ.

"Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення поблизу Авдіївки і Рот", - зазначили в ОБСЄ.

"СММ продовжувала сприяти забезпеченню доступу співробітників КП "Компанія "Вода Донбасу" до Донецької фільтрувальної станції; спостерігачі чули в цьому районі порушення режиму припинення вогню попри надані гарантії безпеки", - додали в місії.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, 11 травня російсько-окупаційні війська 50 разів порушували Мінські домовленості, з них 19 разів із застосуванням важкого озброєння.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram