ГоловнаСуспільствоВійна

Через обстріл бойовиків під Сєвєродонецьком зайнялося 15 гектарів лісу

Найманці РФ вели вогонь з важкої артилерії.

Через обстріл бойовиків під Сєвєродонецьком зайнялося 15 гектарів лісу
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російсько-терористичні війська відкрили вогонь по лісосмузі біля Сєвєродонецька, застосовуючи артилерійські системи 152 калібру, в результаті чого виникла пожежа, яка охопила близько 15 га лісосмуги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр Об'єднаних сил з посиланням на Спільний центр контролю і координації (СЦКК)

"11 травня за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по лісосмузі лісового фонду Сєверодонецького лісництва, поблизу населеного пункту Борівське, противник вів близько 23:00, застосовуючи артилерійські системи 152-го калібру (18 пострілів фугасно-осколковими снарядами)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті розривів снарядів виникла пожежа, яка охопила близько 15 га лісосмуги. Завдяки оперативному реагуванню фахівців ДержНС і з допомогою військових пожежу локалізували.

Ніхто з місцевих жителів не постраждав. Наслідки обстрілу задокументовано спостерігачами СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як очевидну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України, метою якої є звинувачення української сторони у неспроможності дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо додержання режиму тиші", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, 7 травня під час огляду території лісового масиву в районі селища Щедрищеве в Луганській області, де 6 травня зайнялося 4,7 га лісу, пожежники і поліцейські виявили три реактивні протитанкові гранатомети "РПГ-26".

Раніше під Сєвєродонецьком зайнялося близько 5 гектарів лісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram